top of page

Over mij

Achtergrondverhaal

De reis wordt geschreven....

 

Ik studeerde aan het Sint-Lodewijkscollege waar ik bij het toen bekende Ons Dorado liefde voor zang en muziek opdeed. In scouting volgde ik het volledige parcours aan opleidingen, wat mede mijn visie op samenleven en maatschappij kneedde.

 

Essentieel ben ik een self made en self taught man. In afwachting van een kleinkunstopleiding volgde ik eerst een lerarenopleiding (Nederlands, geschiedenis, godsdienst) aan het RENO in Torhout. Het was echter na mijn burgerdienst als gewetensbezwaarde dat een impulsieve lowbudget Zuid-Amerikareis me de reismicrobe opleverde, ondanks een repatriëring vanwege een tropisch virale meningitis vanuit Costa Rica.

Dat belette mij niet me in het reis- en toerismewereldje te gooien. Ik maakte snel opgang van animator tot chef de village (Mallorca, Griekenland, Tenerife) tot cruise director en port lecturer voor o.m. CTC_lines. (London), Chandris Line (Pireaus) en uiteindelijk de luxecruises met Cunard Line (N.Y.) op de MS Vistafjord *****+, en ook even Celebrity Cruises (Miami).

 

In mijn beginperiode verwierf ik op eigen kracht snel de kennis van Duits, Spaans en Italiaans. Bovenop het Engels, Frans en Nederlands bleek dit een belangrijke troef als multilingual cruise director.

Na mijn huwelijk in 1990, werd het reizen professioneel afgebouwd, al bleef exploreren en de wereld verkennen nog steeds mijn grootste drijfveer. Dat leidde tot een indrukwekkend aantal bezochte (ei)landen en havens. Meestal via rondreizen en lange cruises op alle wereldzeeën met bestemmingen all over the globe.

Mijn Privé

 

De reis leeft en schrijft zich verder....

Ik huwde in 1990 met de Italiaanse Fortunata ‘Nella’ Cioce. We kregen een dochter Tanya, kinderpsychologe en in 2021 een wolk van een kleindochter, Sofia. A game changer.

In 1997 kochten we een groot herenhuis in centrum Brugge, ook lang de zetel van mijn bedrijf Perfect+ dat in april 2021 succesvol werd overgenomen, waarop ik met pensioen ging.


ik schrijf, kook, volg media, kunst, cultuur en voetbal, ontwerp reisplannen en koester mijn familie, vrienden en levensgenieterskant.

bottom of page