top of page

Weekendje kerstmarkt en wellness Luik 6-8/12/2013: enkele observaties

Weekendje weg: wellness en zo. Dealtje. Naar Luik. Met sinterklaas in bed (mijn jarige op Sintdag), met jonge Turken, beiden met een gouden? kettinkje, o gruwel, en hun Turkse muziek (prachtig) op iPhone in de sauna zweten. Kort na loting van hen vernemen “Que les belges jouent la finale”, dan met zwetende Hollanders, man tegen vrouw in de hamman: “Met al die hete damp, ga jij niet meer snurken vannacht”. Luikse balletjes op de kerstmarkt in de Vurige, met 2 meisjes uit Palermo in Palermo-aan-de-Maas in de jacuzzi. Geen foto's gemaakt.

Hoe is het mogelijk dat in de jaren zeventig zo’n architecturale fouten konden zitten. Ken je dat? Op het toilet zitten en achter in je heup duwt de WC-rol in je rug en zij... Als er dan een papiertje van moet, moet je helemaal naar de andere kant buigen en half draaien om er aan te kunnen. Hoe doet die dikke man dat die gisteren nog stiekem na het vele opscheppen, ook nog eens alle broodjes van de onbezette tafels ging gaan scheef slaan.


Gehorigheid in een hotel. De ochtend is een deurenkomediehoorspel.


Waarom staat er in elke wellness altijd ergens een torso van een Grieks beeld uit de Oudheid. Is dat verplicht ergens via de uitbatingsregels?


Met de iPhone muziek in de sauna bij 80°? Geen probleem zegt de jongeling: “Zolang je hem op de grond legt”. Over jongens in de sauna: haantjesgedrag gegarandeerd. Massage voor Nella besteld. Maar waren ze vergeten. Nadat ze begon werd de masseuse ziek. Geen airco en de warmte is ondraaglijk. Geld teruggekregen. Een duidelijk moslimkoppel zit met mij in de jacuzzi elkaar letterlijk zoenend en strelend af te lebberen. Ik voel zelfs gêne bij mij en een andere dame. De volgend ochtend aan het ontbijt zie ik ze terug. Zij: zwaar gesluierd en ingedrapeerd. Que?

3 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page